Šarišské pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
500 g hrubá mouka
150 ml studená voda
na ozdobu
125 g máslo
cukr moučka
náplň
1 ks žloutek
400 g tvaroh
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
0 ks bio citron
podle chuti
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z hrubé mouky, vajec, studené vody a špetky soli vypracujeme těsto.

  2. Těsto vyválíme na pomoučněném válu. Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 - 7 cm. Tvaroh ochutíme žloutkem, jemně strouhanou citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a cukrem moučka. Na každé kolečko těsta dáme lžičkou náplň. Kolečka přehneme a stlačíme okraje pomocí vidličky.

  3. Pirohy uvaříme ve vařící mírně osolené vodě. Po uvaření pocukrujeme, posypeme mletou skořicí a přelijeme dohněda upraženým máslem.

  4. Šarišské pirohy podáváme jako bezmasý hlavní chod a dobrou sladkost ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy