Šarišská roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
1 ks houska
1 kg vepřová kýta
3-4 plátky moravské uzené
podle chuti
česnek
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
na potření
3-4 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozdělíme na 2 části. Ořez umeleme a velký kus přeřízneme a nakrojíme. Vyklepeme z něj co největší plát. Plát masa osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme a posypeme bylinkami.

  2. Housku nakrájíme a namočíme. Mleté maso promícháme s vejcem, solí, kořením a namočenou žemlí.

  3. Na plát okořeněného masa dáme mleté maso a přidáme uzené plátky. Srolujeme a můžeme převázat nití. Šarišskou roládu vložíme do zapékací nádoby a podlijeme vodou. Vložíme cibuli nakrájenou na měsíčky a posypeme bylinkami. Uzavřeme nádobu. Šarišskou roládu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C na hodinu. Dusíme. Po hodině ji vyjmeme z trouby a přelijeme šťávou. Šarišskou roládu vložíme nazpět a zapečeme, stačí 10 - 15 minut.

  4. Šarišskou roládu rozřízneme a podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy