Šarišská roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1-2 ks cibule
1 ks houska
1 kg vepřová kýta
3-4 plátky moravské uzené
podle chuti
česnek
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
na potření
3-4 lžíce hořčice
Postup Šarišská roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Maso rozdělíme na 2 části. Ořez umeleme a velký kus přeřízneme a nakrojíme. Vyklepeme z něj co největší plát. Plát masa osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme a posypeme bylinkami.
Housku nakrájíme a namočíme. Mleté maso promícháme s vejcem, solí, kořením a namočenou žemlí.
Na plát okořeněného masa dáme mleté maso a přidáme uzené plátky. Srolujeme a můžeme převázat nití. Šarišskou roládu vložíme do zapékací nádoby a podlijeme vodou. Vložíme cibuli nakrájenou na měsíčky a posypeme bylinkami. Uzavřeme nádobu. Šarišskou roládu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C na hodinu. Dusíme. Po hodině ji vyjmeme z trouby a přelijeme šťávou. Šarišskou roládu vložíme nazpět a zapečeme, stačí 10 - 15 minut.
Šarišskou roládu rozřízneme a podáváme s rýží nebo brambory.