Sardinská celerová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
1 ks cibule
1 ks mrkev
3 lžíce rajčatový protlak
100 g parmazán
3 lžíce olivový olej
300 g hovězí maso
500 g řapíkatý celer
toastový chléb
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostky. Maso nakrájíme na malé kousky.

  2. Maso spolu se zeleninou restujeme na oleji asi 4 minuty. Rajský protlak naředíme trochou vody, přilijeme k masu a zvolna dusíme asi 20 minut. Celerové řapíky omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k masu a dusíme asi 5 minut. Přilijeme horkou vodou, přidáme sůl, papriku a vaříme dalších 20 minut.

  3. Toastový chleba nakrájíme na kostky, osmahneme na másle a posypeme strouhaným parmazánem.

  4. Sardinskou celerovou polévku rozdělíme do talířů a podáváme s toastovými kostkami. Sardinskou celerovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy