Sardinkové máslo se zázvorem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 plátky čerstvý zázvor
1-2 konzervy sardinky v oleji
200 g čerstvé máslo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Sardinky vyjmeme, odstraníme kosti, osušíme a vidličkou je rozdrtíme. Zázvor oloupeme, nasekáme najemno. Plátky zázvoru jsou široké asi 5 mm. Nebo použijme oddenek dlouhý asi 1,5 cm.

  2. Změklé máslo utřeme vidličkou. Vmícháme sardinky se zázvorem a máslo osolíme a lehce opepříme. Sardinkové máslo důkladně promícháme a dáme do lednice.

  3. Když je sardinkové máslo polotuhé, vyjmeme jej, vytvarujeme váleček a zabalíme jej do alobalu. Pak máslo vložíme do lednice a necháme jej ztuhnout úplně.

  4. Sardinkové máslo se zázvorem můžeme použít jako pomazánku nebo jeho plátky pokládáme bifteky a steaky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy