Sardinkové máslo se zázvorem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 plátky čerstvý zázvor 1-2 konzervy sardinky v oleji 200 g čerstvé máslo podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Sardinkové máslo se zázvorem recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Sardinky vyjmeme, odstraníme kosti, osušíme a vidličkou je rozdrtíme. Zázvor oloupeme, nasekáme najemno. Plátky zázvoru jsou široké asi 5 mm. Nebo použijme oddenek dlouhý asi 1,5 cm.
Změklé máslo utřeme vidličkou. Vmícháme sardinky se zázvorem a máslo osolíme a lehce opepříme. Sardinkové máslo důkladně promícháme a dáme do lednice.
Když je sardinkové máslo polotuhé, vyjmeme jej, vytvarujeme váleček a zabalíme jej do alobalu. Pak máslo vložíme do lednice a necháme jej ztuhnout úplně.
Sardinkové máslo se zázvorem můžeme použít jako pomazánku nebo jeho plátky pokládáme bifteky a steaky.