Sardelová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g máslo
1 ks citron
2 lžičky sardelová pasta
5 lžiček černý kaviár
na ozdobu
petrželka
citron

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout a poté společně se sardelovou pastou našleháme do pěny.

  2. Citron omyjeme, rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu. Citronovou šťávu (podle chuti) přidáme do sardelové pěny. Nakonec do pomazánky lehce vmícháme kaviár.

  3. Hotovou pěnu dáme vychladit do lednice a poté z pěny tvoříme pomocí malé lžičky kopečky, které klademe na kolečka rohlíků. Jednohubky ozdobíme dílkem citronu a petrželkou.

  4. Sardelové jednohubky podáváme k bílému vínu nebo sektu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!