Šárčin dortový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr
1 dl olej
4 ks vejce
300 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prašek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Smícháme cukr, žloutky, kypřící prášek do pečiva, polohrubou mouku a olej. Potom vmícháme ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy.

  2. Korpus upečeme dozlatova v předehřáté troubě při 180 °C. Špejlí ověříme, jestli je dortový korpus upečený.

  3. Šárčin dortový korpus necháme vychladnout a potom ho plníme krémy nebo jinými náplněmi a zdobíme dort podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy