Šárčin dortový korpus recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 180 g cukr 1 dl olej 4 ks vejce 300 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prašek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Šárčin dortový korpus recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Smícháme cukr, žloutky, kypřící prášek do pečiva, polohrubou mouku a olej. Potom vmícháme ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy.
Korpus upečeme dozlatova v předehřáté troubě při 180 °C. Špejlí ověříme, jestli je dortový korpus upečený.
Šárčin dortový korpus necháme vychladnout a potom ho plníme krémy nebo jinými náplněmi a zdobíme dort podle fantazie.