Sarajevský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 4 ks brambory 2 dl zakysaná smetana 2 lžíce citronová šťáva 4 ks sterilovaná okurka mletý černý pepř
Postup Sarajevský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně omyjeme, uvaříme doměkka ve slupce, necháme trochu vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm.
Vejce uvaříme natvrdo a oddělíme žloutky od bílků. Ty spolu s okurkami nasekáme najemno, přidáme k bramborám, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Vaječné žloutky utřeme s citronovou šťávou a spojíme se smetanou.
Důkladně promícháme. Touto smetanovou zálivkou přelijeme každou porci.
Zdroj Vaříte rádi?