Sarajevský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
4 ks brambory
2 dl zakysaná smetana
2 lžíce citronová šťáva
4 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme, uvaříme doměkka ve slupce, necháme trochu vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm.

  2. Vejce uvaříme natvrdo a oddělíme žloutky od bílků. Ty spolu s okurkami nasekáme najemno, přidáme k bramborám, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Vaječné žloutky utřeme s citronovou šťávou a spojíme se smetanou.

  3. Důkladně promícháme. Touto smetanovou zálivkou přelijeme každou porci.

  4. Zdroj Vaříte rádi?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy