Šampaňský hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
1 stroužek česnek
sůl
1 snítka petrželka
1 kg zelenina
1 ks bobkový list
0 kg ostrá klobása
1 hrnek šampaňské
podle potřeby
1 kg vepřové kolínko
1 kg kohout

Postup přípravy receptu

  1. Koleno i kohouta očistíme. Kohouta naporcujeme. Místo kohouta můžeme použít slepici. Libovolnou zeleninu očistíme a necháme ji ve větších kouscích.

  2. Do většího hrnce vložíme koleno, porce kohouta, klobásu a zeleninu. Přidáme koření, snítku petrželky nebo tymiánu, česnek a nakonec přilijeme šampaňské a dolijeme vodou. Lepší je Bohemia. Hrnec přikryjeme poklicí a vše přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Vyjmeme zeleninu a maso dál pomalu vaříme aspoň hodinu a půl. Když je maso měkké, vložíme zpět prohřát zeleninu.

  3. Na talíře servírujeme kousek od každého masa, klobásu a zeleninu nakrájenou na plátky. Šampaňský hrnec podáváme s dijonskou hořčicí a tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy