Šampaňské se želatinou a ovocnými kousky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dl voda
55 g cukr krupice
4 plátky želatina
0.5 l růžový sekt
150 g drobné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si z cukru a vody připravíme sirup, který na pomalém ohni provaříme asi 5 minut.

  2. Šampaňské vlijeme do nádoby, která je odolná na teplotu, vložíme plátkovou želatinu a necháme, dokud nám nezměkne (cca 5 minut). Želatinu poté vymačkáme a vložíme do připraveného sirupu. Metličkou mícháme, dokud se nám želatina nerozpustí.

  3. Sirup se želatinou vlijeme do šampaňského a dobře promícháme. Necháme vystydnout a dáme do lednice alespoň na hodinu.

  4. Jakmile želatina začne tuhnout, přidáme umyté nebo usušené a nakrájené ovoce dle naší chuti.

  5. Připravíme si 6 pohárů a rozdělíme do nich šampus se želatinou a ovocem, poté přikryjeme transparentní folií a uložíme opět do lednice alespoň na 6 hodin.

  6. Šampaňské se želatinou a ovocnými kousky před podáváním ozdobíme dalším ovocem. Podáváme při slavnostních příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy