Šampaňské se želatinou a ovocnými kousky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 dl voda 55 g cukr krupice 4 plátky želatina 0.5 l růžový sekt 150 g drobné ovoce
Postup Šampaňské se želatinou a ovocnými kousky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si z cukru a vody připravíme sirup, který na pomalém ohni provaříme asi 5 minut.
Šampaňské vlijeme do nádoby, která je odolná na teplotu, vložíme plátkovou želatinu a necháme, dokud nám nezměkne (cca 5 minut). Želatinu poté vymačkáme a vložíme do připraveného sirupu. Metličkou mícháme, dokud se nám želatina nerozpustí.
Sirup se želatinou vlijeme do šampaňského a dobře promícháme. Necháme vystydnout a dáme do lednice alespoň na hodinu.
Jakmile želatina začne tuhnout, přidáme umyté nebo usušené a nakrájené ovoce dle naší chuti.
Připravíme si 6 pohárů a rozdělíme do nich šampus se želatinou a ovocem, poté přikryjeme transparentní folií a uložíme opět do lednice alespoň na 6 hodin.
Šampaňské se želatinou a ovocnými kousky před podáváním ozdobíme dalším ovocem. Podáváme při slavnostních příležitostech.