Šalvějové medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 lžíce máslo
1 svazeček šalvěj
pepř
8 plátků vepřové medailonky z panenky
na obalení
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Medailonky silné zhruba 2 cm lehce naklepeme klouby ruky, nenaklepáváme klasicky. Medailonky opepříme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme šalvějí. Pokud máme čerstvou, lístky přišpendlíme kousky párátek k masu. Medailonky obalíme lehce v mouce.

  2. Na rozpáleném olivovém oleji rozpustíme máslo a medailonky rychle osmažíme z obou stran. Doba smažení určuje stupeň propečenosti medailonků.

  3. Šalvějové medailonky podáváme s hranolky nebo jinak upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy