Salašnická pochoutka z vepřového masa a zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 ks cibule
300 ml smetana
4 ks vepřová kotleta
2 lžičky mletá sladká paprika
250 g kysané zelí
150 g vařené bílé fazole
250 g kysané bílé zelí
podle chuti
sůl
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety očistíme, naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, obalíme v mouce na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. K masu přidáme na kostičky na nudličky nakrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme kysané zelí, na plátky nakrájený česnek a mletou sladkou papriku. Salašnickou pochoutku mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Před dohotovením pokrmu přidáme předem uvařené bílé fazole, zalijeme smetanou a krátce prohřejeme.

  3. Salašnickou pochoutku z vepřového masa a zelí podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým chlebem jako velmi sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy