Šalamounské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
60 ml rum
2 lžíce kakao
440 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
1 balíček tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Cukr nasypeme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme nakrájený tuk na pečení, rum, kakao a za stálého míchání zahřejeme, aby se vše spojilo. Pozor, směs nesmí projít varem! Odebereme asi 180 ml hmoty a dáme bokem.

  3. Do zbylé a trochu prochladlé hmoty přidáme vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva a opatrně promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.

  4. Šalamounské řezy pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě. Upečení buchty zkoušíme špejlí. Když špejle vyjede z buchty suchá, vyjmeme buchtu z trouby. Hned po upečení polijeme odebranou směsí. Buchtu posypeme strouhaným kokosem, výborně také chutná posypaná půlkami vlašských ořechů.

  5. Šalamounské řezy podáváme jako jemný zákusek s kávou a čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy