Sakrakrálík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks králík marináda 1 palička česnek 2 dl olej 1 lžička sůl 1 ks cibule 1 lžíce hořčice 2 dl voda 1 lžíce kečup 1 lžička mletý pepř 1 lžíce sójová omáčka 1 lžíce worcestrová omáčka 1 lžička mletá sladká paprika špetka mletá pálivá paprika
Postup Sakrakrálík recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme.
Rozporcovaného králíka dáme do pekáčku a přelijeme směsí, kterou vytvoříme z oleje, vody, hořčice, kečupu, sojové omáčky, worcestru, soli, pepře, papriky, cibule a česneku. Necháme naložené do druhého dne.
Sakrakrálíka pečeme na 200 °C cca 1 hodinu. Nepodléváme a můžeme zpočátku nechat zakryté. Pak králíka odkryjeme a dozlatova zapečeme.
Sakrakrálík chutná nejlépe s rýží.