Sakrakrálík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks králík
marináda
1 palička česnek
2 dl olej
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
2 dl voda
1 lžíce kečup
1 lžička mletý pepř
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce worcestrová omáčka
1 lžička mletá sladká paprika
špetka mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme.

  2. Rozporcovaného králíka dáme do pekáčku a přelijeme směsí, kterou vytvoříme z oleje, vody, hořčice, kečupu, sojové omáčky, worcestru, soli, pepře, papriky, cibule a česneku. Necháme naložené do druhého dne.

  3. Sakrakrálíka pečeme na 200 °C cca 1 hodinu. Nepodléváme a můžeme zpočátku nechat zakryté. Pak králíka odkryjeme a dozlatova zapečeme.

  4. Sakrakrálík chutná nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy