Sádláky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
50 dkg cukr
20 dkg kakao
50 dkg sádlo
60 dkg hladká mouka
na ozdobu
cukr moučka
náplň
černorybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto. Těsto na sádláky necháme vychladit v lednici, aby se nám s ním lépe pracovalo.

  2. Ukrojíme si část těsta, ze kterého vytvoříme váleček. Ten nakrájíme na stejně velké kousky. Z těchto pak vykoulíme malé kuličky asi 1,5 - 2 cm v průměru. Sádláky klademe na plech, necháváme větší mezery. Až máme celý plech, vezmeme si klasickou dřevěnou vařečku a druhým koncem naděláme dírky. Můžeme kuličky trošku rozplácnout, aby z nich byly hezké koláčky.

  3. Sádláky potom pečeme v mírné troubě. Po vychladnutí dírky plníme nejlépe marmeládou z černého rybízu. Lze použít jakoukoliv kyselejší, my jsme zvyklí na tuto. Nakonec sádláky poprášíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy