Rychlý jogurtový koláč s hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0 hrnků olej
3 ks vejce
3 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek bílý jogurt
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 hrnek kompotované hrušky
na ozdobu
cukr moučka
podle chuti
1 hrst mandlové vločky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny odměříme hrnkem o objemu 250 ml. Celá vejce vyšleháme s cukrem, postupně přimícháme olej, jogurt, prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy nakrájené kompotové hrušky.

  2. Formu vyložíme pečícím papírem a posypeme mandlovými vločkami. Na vločky uhladíme těsto a pečeme pěkně dozlatova v troubě při 180 °C.

  3. Rychlý jogurtový koláč s hruškami po vychladnutí obrátíme, nakrájíme na kostky a podáváme ke kávě nebo čaji. Koláč můžeme pocukrovat cukrem moučka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!