Rychlý hruškový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
cukr
tuk
polohrubá mouka
těsto
2 ks vejce
250 ml mléko
100 g tuk
200 g cukr moučka
350 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
cukr moučka
náplň
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, moučkový cukr, tuk, vejce, kypřící prášek do pečiva a mléko. Vypracujeme těsto, které rozválíme a dáme na vymazaný plech.

  2. Ovoce (jahody, jablka, hrušky, atd.) omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Těsto rovnoměrně poklademe ovocem.

  3. Drobenku si připravíme z trochy tuku, cukru a mouky. Těsto s ovocem jí posypeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C.

  4. Upečený hruškový koláč pocukrujeme cukrem, necháme vychladnout a nakrájený na řezy podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!