Rybízový kynutý koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g rybíz
těsto
špetka sůl
1 ks vejce
75 g máslo
250 ml mléko
40 g droždí
50 g cukr krystal
500 g hladká mouka
drobenka
4 lžíce cukr moučka
1 lžička hera
4 lžíce hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, trochy krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme, smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, rozšlehaným vejcem a kváskem. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme ho a necháme nakynout.

  2. Mezitím omyjeme a osušíme rybíz. Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem a herou na drobenku.

  3. Vyšší plech vymastíme tukem. Těsto vyválíme, přeložíme na plech, kraje potřeme máslem. Na těsto rozložíme rybíz a posypeme připravenou drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut. Rybízový kynutý koláč s drobenkou necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

  4. Rybízový kynutý koláč s drobenkou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!