Rybízový kynutý koláč s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g rybíz těsto špetka sůl 1 ks vejce 75 g máslo 250 ml mléko 40 g droždí 50 g cukr krystal 500 g hladká mouka drobenka 4 lžíce cukr moučka 1 lžička hera 4 lžíce hrubá mouka
Postup Rybízový kynutý koláč s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, trochy krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme, smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, rozšlehaným vejcem a kváskem. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme ho a necháme nakynout.
Mezitím omyjeme a osušíme rybíz. Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem a herou na drobenku.
Vyšší plech vymastíme tukem. Těsto vyválíme, přeložíme na plech, kraje potřeme máslem. Na těsto rozložíme rybíz a posypeme připravenou drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut. Rybízový kynutý koláč s drobenkou necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Rybízový kynutý koláč s drobenkou nakrájíme a můžeme podávat.