Rybízový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
200 g tuk na pečení
drobenka
50 g máslo
70 g cukr krupice
70 g hrubá mouka
náplň
200 g rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Tuk nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme oba cukry a vše utřeme do pěny. Za stálého tření přidáváme postupně žloutky, pak tuhý sníh bílků a nakonec vmícháme mouku.

  2. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme v předehřáté troubě při 160s °C asi tak 20 minut. Korpus vyndáme z trouby, povrch posypeme rybízem a posypeme drobenkou. Rybízový koláč dáme zpět do trouby a dopečeme při 180 °C asi tak dalších 20 minut. Rybízový koláč s drobenkou necháme vychladnout.

  3. Rybízový koláč s drobenkou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!