Rybízový džem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr krupice
2 kg rybíz
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička pektogel
podle chuti
rum
podle potřeby
petol

Postup přípravy receptu

  1. Opraný rybíz vložíme do hrnce i se stopkami, přidáme vanilkový cukr, podlijeme trochou vody a vaříme zhruba 10 minut.

  2. Po rozvaření rybíz propasírujeme přes cedník a přisypeme cukr, pektogel a trochu petolu. Dnes se prodává želírovací cukr, kterým se zřejmě dají nahradit přísady, které používám já.

  3. Džem nalijeme do vymytých sklenic, navrch dáme lžičku rumu, sklenici zašroubujeme a horké obrátíme dnem vzhůru. Do rána víčka drží, jako přibité.

  4. Rybízový džem používáme podle chuti ke slepování cukroví a potírání různých moučníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!