Rybízovo-borůvkový džem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g borůvky
1000 g červený rybíz
1 balíček Super želírovací cukr 3:1 Dr.Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz omyjeme, otrháme od stonků a navážíme (1 kg). Borůvky přebereme, omyjeme a navážíme (0,5 kg). Ovoce a želírovací cukr dobře promícháme v hrnci. Vše přivedeme za stáléhomíchání k varu, necháme minimálně 5 minut za stálého míchání povařit. Případnou pěnu sebereme a džem ihned plníme po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme přibližně 5 minut stát na víčku.

  2. TIP: Džem můžeme připravit i ze zmraženého ovoce.

  3. Recept od Dr.Oetker

  4. www.oetker.cz.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy