Rybínátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks vejce
60 g máslo
2-3 ks vařené brambory
500 g rybí filé
podle chuti
sůl
vegeta
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení
Postup Rybínátky recept
Postup přípravy receptu
-
Ve slupce vařené brambory oloupeme a vychladlé nastrouháme.
K bramborám přidáme drobně posekané rybí filé, kousek vlahého másla, nasekanou petrželku, vejce, sůl, vegetu a pepř. Podle potřeby přidáme i trochu strouhanky.
Směs dobře zpracujeme, děláme menší ploché placičky a po obou
stranách je smažíme v rozehřátém oleji.
Hotové rybí karbanátky ozdobíme kroužky pórku. Rybínátky podáváme s tatarkou, vařeným bramborem a salátem podle chuti, dobrý je třeba rajský.