Rybičková pomazánka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
3 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžíce majonéza
1 lžíce hořčice
2 ks kyselá okurka
1 balení sardinky v oleji
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Okurky nastrouháme na jemno a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  2. Do misky dáme sardinky bez oleje a přidáme máslo nakrájené na slabé plátky, aby rychleji změklo. Vezmeme vidličku a rozmačkáme máslo s rybičkami, přidáme nakrájená vejce, nastrouhané okurky a pokrájenou cibuli.

  3. Ke směsi přidáme hořčici s majonézou a pořádně promícháme. Podle chuti rybičkovou pomazánku opepříme. Solit většinou není potřeba. Před podáváním dáme pomazánku do lednice, aby povolené máslo mohlo trochu ztuhnout a pomazánka nebyla tak řídká.

  4. Rybičkovou pomazánku s vejcem podáváme jako rychlou večeři s chlebem nebo pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!