Rybářská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks žloutek
2 ks cibule
4 plátky veka
1 ks bobkový list
1 svazeček petrželová nať
1 lžíce vinný ocet
1 kg sladkovodní ryba
0.5 svazečku celerová nať
1 ks paprika (zelená)
1 lžička celý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Natě opereme, osušíme a nasekáme. Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřince a semínek a nakrájíme na kousky.

  2. Ryby si očistíme, příčně překrájíme, naskládáme do hrnce a dokola je pokryjeme cibulí. Přidáme petrželovou a celerovou nať, bobkový list, pepř, nakrájenou zelenou papriku. Vše osolíme, zalijeme studenou vodou, aby bylo vše pod vodou a vaříme doměkka.

  3. V míse, v níž budeme polévku podávat, si rozmícháme žloutky s vinným octem a jednou lžící vychlazené polévky. Na pánvi nebo na plotně si opečeme krajíčky veky.

  4. Uvařenou polévku přecedíme a nalijeme na rozmíchané žloutky s octem. Z masa vybereme případné kosti a se zeleninou jej vložíme do samostatné misky, ve které je budeme podávat.

  5. Při podávání si každý do předehřátého talíře vloží krajíček veky a přelije jej horkou polévkou. Rybí maso a zeleninu podáváme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy