Rybářská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks žloutek 2 ks cibule 4 plátky veka 1 ks bobkový list 1 svazeček petrželová nať 1 lžíce vinný ocet 1 kg sladkovodní ryba 0.5 svazečku celerová nať 1 ks paprika (zelená) 1 lžička celý bílý pepř
Postup Rybářská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Natě opereme, osušíme a nasekáme. Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřince a semínek a nakrájíme na kousky.
Ryby si očistíme, příčně překrájíme, naskládáme do hrnce a dokola je pokryjeme cibulí. Přidáme petrželovou a celerovou nať, bobkový list, pepř, nakrájenou zelenou papriku. Vše osolíme, zalijeme studenou vodou, aby bylo vše pod vodou a vaříme doměkka.
V míse, v níž budeme polévku podávat, si rozmícháme žloutky s vinným octem a jednou lžící vychlazené polévky. Na pánvi nebo na plotně si opečeme krajíčky veky.
Uvařenou polévku přecedíme a nalijeme na rozmíchané žloutky s octem. Z masa vybereme případné kosti a se zeleninou jej vložíme do samostatné misky, ve které je budeme podávat.
Při podávání si každý do předehřátého talíře vloží krajíček veky a přelije jej horkou polévkou. Rybí maso a zeleninu podáváme zvlášť.