Růžoví ptáčci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžiček hořčice
6 plátků anglická slanina
6 plátků vepřová krkovička
omáčka
cukr
3 lžíce hořčice
1 sklenice voda
6 lžic kečup
4 ks sterilované okurky
podle chuti
sůl
červené víno
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a obložíme plátkem anglické slaniny. Smotáme plátky do závitků a zajistíme párátkem.

  2. Rozehřejeme si olej v pečícím hrnci a vložíme závitky, které opečeme důkladně z každé strany a poté vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme kečup, hořčici a chvíli povaříme. Pak přidáme nadrobno nakrájené okurky, vodu a znovu necháme chvíli povařit. Můžeme přidat červené víno. Pokud je omáčka moc řídká, můžete ji zahustit nebo ještě přidat kečup s hořčicí, naopak, pokud je moc hustá, zřeďte ji ještě vodou. Podle chuti přisladíme, aby omáčka nebyla příliš kyselá, přidáme maso a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200 °C zhruba na hodinu, uvidíte podle masa.

  3. Růžoví ptáčci nejlépe chutnají s americkými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy