Růžičky s kachnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej na smažení
omáčka
sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks kachna
těsto
1 ks vejce
0.4 dl voda
1 hrnek hladká mouka
náplň
1 ks cibule
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme, omyjeme a naporcujeme. Na oleji ji z každé strany důkladně osmahneme. Pak ji přikryjeme, lehce podlijeme a v kastrolu dusíme na mírném ohni. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev s cibulí.

  2. Zatím si připravíme růžičky. Do prosáté mouky vlijeme vodu, osolíme ji a přidáme vejce. Hmotu zpracujeme v hladké těsto. To rozválíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rozválené těsto osolíme, opepříme a posypeme cibulí. Pak ji zavineme do rolády. Roládu nakrájíme na šneky široké asi 3 cm. Z každé strany je zaštípneme a růžičky vložíme do kastrolu na kachnu. Přikryjeme poklicí a vaříme asi 40 minut. Kachnu nemícháme ani neotvíráme.

  3. Hotovou kachnu s růžičkami rozdělíme na talíře. Dáme vždy 3 růžičky a porci kachny. Sypeme dušenou zeleninou. Růžičky s kachnou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!