Rumfordská polévka z kostí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 10 ks brambory 1 ks celer 2 l voda 2 ks mrkev 1 ks petržel 60 g kroupy 60 g hrách 4 ks vepřová kost na ozdobu petrželka
Postup Rumfordská polévka z kostí recept
Postup přípravy receptu
-
Kosti důkladně omyjeme, vložíme do studené vody, osolíme a vaříme 1,5 hodiny.
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky, přidáme ji po hodině a půl ke kostem a vaříme do změknutí. Potom polévku přecedíme.
V jiném hrnci si uvaříme doměkka hrách a propasírujeme jej do polévky.
Syrové krupky spaříme, brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, obojí přidáme do polévky a vaříme doměkka.
Nakonec přidáme do polévky měkkou zeleninu a prohřejeme. Rumfordská polévka z kostí se podává sypaná sekanou petrželkou.