Rumfordská polévka z kostí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
10 ks brambory
1 ks celer
2 l voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
60 g kroupy
60 g hrách
4 ks vepřová kost
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kosti důkladně omyjeme, vložíme do studené vody, osolíme a vaříme 1,5 hodiny.

  2. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky, přidáme ji po hodině a půl ke kostem a vaříme do změknutí. Potom polévku přecedíme.

  3. V jiném hrnci si uvaříme doměkka hrách a propasírujeme jej do polévky.

  4. Syrové krupky spaříme, brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, obojí přidáme do polévky a vaříme doměkka.

  5. Nakonec přidáme do polévky měkkou zeleninu a prohřejeme. Rumfordská polévka z kostí se podává sypaná sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy