Rulovanka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
5 lžic sádlo
200 g hladká mouka
dětská krupička
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v slupce. Pak je oloupeme. Očištěné brambory nastrouháme a smícháme s hladkou moukou a solí. Je to klasické bramborové těsto, ale nesmí být řídké.

  2. Těsto rozválíme na placky o tloušťce asi 2 mm. Potřeme roztopeným sádlem a lehce posypeme dětskou krupicí. Srolujeme, dáme na vymaštěný plech a potřeme roztopeným sádlem. Rulovanku pečeme v troubě při teplotě asi 210 °C. V průběhu pečení jednotlivé rolády otáčíme. Doba pečení je asi 45 minut.

  3. Pak upečenou rulovanku vyndáme na prkýnko a nakrájíme. Nebo natrháme na jednotlivé díly a s chutí jíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy