Rožnovské střapačky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
sůl
1-2 ks cibule
500 g uzené maso
200 g kysané zelí
podle chuti
olej
těstíčko
1 ks vejce
500 g brambory
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme těsto ze syrových nastrouhaných brambor, vajec a mouky.

  2. Z těsta přes cedník s velkými oky zavařujeme do vařící vody halušky.

  3. Na pánvi si na cibuli orestujeme nakrájené klobásy nebo uzené maso, přidáme halušky a podušené kysané zelí. Rožnovské střapačky s uzeným masem dochutíme solí a jemně česnekem.

  4. Rožnovské střapačky s uzeným masem podáváme nejlépe teplé. Podle chuti se dají zjemnit smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy