Rozinkové biskvitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
100 g máslo
mléko
50 g rozinky
1 lžička prášek do pečiva
100 g cukr moučka
mletá skořice
200 g hladká mouka
muškátový oříšek
50 g škrobová moučka
30 g loupané mandle
na ozdobu
1 lžíce cukr moučka
loupané mandle
na potření
3 lžíce smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Rozinky spaříme vroucí vodou a necháme je asi 10 minut stát. Pak je scedíme. Oboje loupané mandle nakrájíme samostatně nahrubo. Mouku smícháme s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a prosejeme.

  2. Máslo vyšleháme s vejci a cukrem do pěny. Za stálého míchání do základu přidáváme mouku, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, rozinky a mandle. Podle potřeby přiléváme mléko (smetana je lepší). Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého budeme moc vykrajovat.

  3. Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé sušenkové tvary. Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Rozinkové biskvitky pečeme ve středně vyhřáté troubě pečeme dorůžova asi 6 minut. Po této době bisvitky potřeme smetanou rozmíchanou s cukrem a posypeme mandlemi. Pak už rozinkové biskvitky dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!