Romadurová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
pažitka
1 balíček prášek do pečiva
1 kelímek tvaroh
10 dkg hladká mouka
10 dkg polohrubá mouka
20 dkg rozpuštěné máslo
500 g šunkový salám
mletý černý pepř
4 ks romadur

Postup přípravy receptu

  1. Romadur rozmixujeme. Přidáme vejce, mouku, máslo, tvaroh, kypřící prášek do pečiva, pažitku nebo nať z cibule. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený šunkový salám. Vše důkladně promícháme.

  2. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Romadurovou buchtu pečeme v troubě na 170 °C (nebo 160 °C horkovzdušná trouba) zhruba 25 - 30 minut.

  3. Romadurovou buchtu nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy