Rodinný rendlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 125 g slanina - - sůl 600 ml vývar - - petrželka 4 ks brambory 1 ks cibule - - tymián - - mouka hladká 250 g mrkev - - pepř mletý - - olej olivový 2 ks celer řapíkatý - - bobkový list 4 ks čtvrtky kuřecí
Postup Rodinný rendlík recept
Postup přípravy receptu
-
V žáruvzdorném rendlíku na oleji opečeme čtvrtky kuřat asi 20 minut kůží dolů. Maso potom vyjmeme a osušíme ho od oleje. Na vypečený tuk dáme nakrájenou slaninu, mrkev, celer, cibuli a dozlatova osmahneme. Zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do výpeku přidáme mouku a asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, sůl a pepř. Do rendlíku vrátíme kuře, slaninu, mrkev, celer, cibuli a přivedeme k varu, přikryjeme a necháme asi hodinu a čtvrt do vyhřáté trouby a pečeme na 160 st.