Rodinný rendlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g slanina
- - sůl
600 ml vývar
- - petrželka
4 ks brambory
1 ks cibule
- - tymián
- - mouka hladká
250 g mrkev
- - pepř mletý
- - olej olivový
2 ks celer řapíkatý
- - bobkový list
4 ks čtvrtky kuřecí

Postup přípravy receptu

  1. V žáruvzdorném rendlíku na oleji opečeme čtvrtky kuřat asi 20 minut kůží dolů. Maso potom vyjmeme a osušíme ho od oleje. Na vypečený tuk dáme nakrájenou slaninu, mrkev, celer, cibuli a dozlatova osmahneme. Zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do výpeku přidáme mouku a asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, sůl a pepř. Do rendlíku vrátíme kuře, slaninu, mrkev, celer, cibuli a přivedeme k varu, přikryjeme a necháme asi hodinu a čtvrt do vyhřáté trouby a pečeme na 160 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy