Řízky na jiný způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
125 g máslo
strouhanka
500 ml voda
1 ks bujon masový
pepř
4 ks vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

  2. Když maso skrz strouhanku není vidět, obalíme řízky v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

  3. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody.

  4. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

  5. Hotové řízky podáváme nejlépe s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!