Rissi pissi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
2 ks rajče
2 hrnečky rýže
1 lžíce vegeta
5 dkg sýr
0.8 kg vepřová plec
1 lžička drcený kmín
1 lžička mletý zázvor
voda na podlití
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 ks barevná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme tuk a drobně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit dozlatova. Přidáme nakrájené vepřové maso na kostky, necháme zatáhnout za častého míchání a přidáme mletou sladkou papriku, lžíci vegety, nadrobno nakrájený česnek, drcený kmín a malou lžičku zázvoru. Směs zamícháme, zalijeme dostatečně teplou vodou a dusíme do poloměkka.

  2. Do směsi přidáme na drobno nakrájenou zelenou a červenou papriku, drobně nakrájená rajčata, necháme 10 minut dusit a nakonec přidáme opláchnutou rýži. Vše doplníme vodou tak, aby ji stačila rýže nasát i se šťávou i z masa během dušení do sebe. Dusíme tak dlouho, až je rýže měkká a voda vyvařená.

  3. Rissi pissi servírujeme na talíř pomocí namočené naběračky a povrch kopečků posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy