Řezy s rosolem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
225 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
250 g polohrubá mouka
150 g tuk na pečení
na potření
1 balíček vanilkový cukr
2 balíčky pudinkový prášek
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
náplň
1 sklenice kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, žloutky a tuk utřeme do hladké světlé pěny. Přidáme postupně mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jako poslední opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme na 180 °C do zezlátnutí.

  3. Štávu z kompotu slijeme a doplníme do 950ml vodou. Vmícháme vanilkový cukr a pudinkové prášky (volíme podle druhu ovoce) a za občasného míchání přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme max. 2 minuty.

  4. Mírně vychladlý korpus poklademe třeba broskvovo-jahodovým kompotem nebo hruškovým kompotem a zalijeme vlažným rosolem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!