Řezy s rosolem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 225 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice 250 g polohrubá mouka 150 g tuk na pečení na potření 1 balíček vanilkový cukr 2 balíčky pudinkový prášek podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání náplň 1 sklenice kompotované ovoce
Postup Řezy s rosolem recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr, žloutky a tuk utřeme do hladké světlé pěny. Přidáme postupně mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jako poslední opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme na 180 °C do zezlátnutí.
Štávu z kompotu slijeme a doplníme do 950ml vodou. Vmícháme vanilkový cukr a pudinkové prášky (volíme podle druhu ovoce) a za občasného míchání přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme max. 2 minuty.
Mírně vychladlý korpus poklademe třeba broskvovo-jahodovým kompotem nebo hruškovým kompotem a zalijeme vlažným rosolem.