Řezy s burákovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks žloutek
6 ks bílek
30 g hladká mouka
150 g hořká čokoláda
200 g bílá čokoláda
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kelímek smetana ke šlehání
100 g mleté ořechy
200 g třtinový cukr
150 g burákové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni samostatně rozehřejeme bílou čokoládu se třetinou smetany a hořkou čokoládu. Doporučuji použít opravdu kvalitní čokoládu, ne levnou čokoládu na vaření. Oba základy pro krém necháme vychladnout, občas je zamícháme

  2. Zatím si troubu předehřejeme na 150 °C na horkovzduch. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh. Pak do něj zašleháme cukr a ořechy smíchané s moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do světlehněda. Upečený korpus necháme vychladnout

  3. Během chladnutí si ušleháme na první náplň zbylou smetanu ke šlehání. Do pevné šlehačky vmícháme burákové máslo a bílou čokoládu. Do vychladlé tmavé čokolády vmícháme žloutky. Pokud je dáte do horké nebo teplé čokolády, žloutky se uvaří. Smetanu ke šlehání na druhý krém taky ušleháme a po částech do ní zašleháme čokoládu

  4. Vychladlý korpus rozpůlíme na stejné poloviny. Na jednu naneseme burákový krém, na druhou čokoládový. Nakonec dáme obě placky na sebe. Nakonec řezy s burákovým krémem ozdobíme podle fantazie

  5. Řezy s burákovým krémem necháme ztuhnout, nejlépe přes noc v lednici. Ztuhlý koláč nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, posypeme mátou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!