Řezy s broskvemi, krémem a želé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
110 g cukr
4 ks vejce
1 lžička citronová kůra
120 g polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
1 balíček vanilkovy cukr
glazura
2 lžíce cukr
1-2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
650 ml sirup z kompotu s vodou
krém
2 lžíce cukr moučka
2 kelímky kysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepneme vejce a přisypeme oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šleháme nejdříve při střední rychlosti a potom na nejvyšší, abychom získali téměř bílou ušlehanou pěnu - cukr se úplně rozpustí. Čím více vejce ušleháme, tím kypřejší těsto bude, takže nespěchejme!

  2. Následně snížíme rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Korpus pečeme na střední mřížce, dokud se na povrchu nezpevní a nezezlátne.

  4. Na náplň ušleháme šlehačku, aby byla tuhá. Potom šlehačku opatrně smícháme s kysanou smetanou a do směsi přimícháme cukr. Vzniklý krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus, navrch poklademe okapaným ovocem a necháme v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravíme ovocné želé.

  5. Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně rozmícháme v ovocném základu a pak povaříme - výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijeme ho na náplň s mandarinkami a dáme do chladu ztuhnout.

  6. Řezy s broskvemi, krémem a želé podáváme jako vynikající moučník k různých příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!