Řeznická sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
0.5 l voda
2 lžíce vegeta
20 dkg škrob
10 dkg hladká mouka
0.5 lžičky muškátový oříšek
1 špetka muškátový květ
1 lžička kari koření
40 dkg mleté hovězí maso
1 lžička mletý zázvor
1 lžička mleté nové koření
15 dkg uzená slanina
60 dkg mleté vepřové maso
1 lžička mletý černý pepř
na obalení
5 dkg anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí a vepřové mleté maso rozmixujeme s vodou na jemný prát. Přidáme směs koření, vegetu, solamyl nebo jiný škrob, hladkou mouku a najemno nakrájenou uzenou slaninu s prolisovaným česnekem. Hmotu dobře vymícháme.

  2. Pekáček vyložíme plátkovou slaninou a rukama namočenýma do vody formujeme dvě šišky, které vložíme do pekáčku. Řeznickou sekanou pečeme 1 hodinu přikrytou při teplotě 180 °C. Pak ji odkryjeme půl hodiny pečeme do zlaté barvy.

  3. Řeznickou sekanou podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy