Řezaná krkovice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 plátků sýr 150 g žampiony 1 kg vepřová krkovice marináda 2 lžíce olej 1 lžička sůl 3 lžíce hořčice 1 lžíce med 4 lžíce bílé víno 2 lžíce citronová šťáva na potření 2 lžíce olej náplň 10 plátků uzené maso
Postup Řezaná krkovice recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme marinádu. Suroviny na marinádu smícháme v misce.
Na náplň potřebujeme uzené, sýr i žampiony nakrájené asi na 2mm široké plátky.
Krkovici nakrájíme na 1,5cm široké plátky, které však nedokrojíme do konce. Do zářezů i do masa vetřeme marinádu. Krkovici zabalíme do alobalu a necháme v lednici uležet asi 24 hodin.
Druhý den do každého řezu vložíme plátek uzeného, plátek sýra a plátky žampionů. Krkovici pomažeme olejem a pevně zabalíme do alobalu, aby nevytékala při pečení šťáva. Řezanou krkovici dáme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 2 hodiny. Na posledních 20 minut alobal rozstřihneme a krkovic necháme opéct, aby se utvořila pěkná kůrka.
Řezanou krkovici podáváme s přílohou podle chuti. Nám chutná nejvíce bramborový knedlík. Řezanou krkovici můžeme podávat i studenou.