Řezaná krkovice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 plátků sýr
150 g žampiony
1 kg vepřová krkovice
marináda
2 lžíce olej
1 lžička sůl
3 lžíce hořčice
1 lžíce med
4 lžíce bílé víno
2 lžíce citronová šťáva
na potření
2 lžíce olej
náplň
10 plátků uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Suroviny na marinádu smícháme v misce.

  2. Na náplň potřebujeme uzené, sýr i žampiony nakrájené asi na 2mm široké plátky.

  3. Krkovici nakrájíme na 1,5cm široké plátky, které však nedokrojíme do konce. Do zářezů i do masa vetřeme marinádu. Krkovici zabalíme do alobalu a necháme v lednici uležet asi 24 hodin.

  4. Druhý den do každého řezu vložíme plátek uzeného, plátek sýra a plátky žampionů. Krkovici pomažeme olejem a pevně zabalíme do alobalu, aby nevytékala při pečení šťáva. Řezanou krkovici dáme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 2 hodiny. Na posledních 20 minut alobal rozstřihneme a krkovic necháme opéct, aby se utvořila pěkná kůrka.

  5. Řezanou krkovici podáváme s přílohou podle chuti. Nám chutná nejvíce bramborový knedlík. Řezanou krkovici můžeme podávat i studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy