Řežábek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
2-3 stroužky česnek
8 ks vejce
1 l voda
2 snítky bylinky
8 ks rohlík
0-0 kg uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Jakékoli uzené maso uvaříme ve studené vodě. Po uvaření vyndáme maso, necháme vychladit, a společně necháme i vývar z uzeného, který poté použijeme.

  2. Mezitím si nakrájíme na kostky rohlíky, které pak dáme do vychladlého vývaru. Vychladlé maso nakrájíme také na kostky a přidáme k rohlíkům. Bylinky - libeček nebo majoránku nasekáme a přidáme ke směsi. Pak přidáme buď celá vejce nebo žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Těsto vylijeme na předem vymazaný plech. Řežábek pečeme do středního zhnědnutí. Po upečení necháme vychladnout, a nakrájíme na kostky.

  3. Řežábek podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou brambory, kaše nebo jen zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy