Řežábek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- nádivka 2-3 stroužky česnek 8 ks vejce 1 l voda 2 snítky bylinky 8 ks rohlík 0-0 kg uzené maso
Postup Řežábek recept
Postup přípravy receptu
-
Jakékoli uzené maso uvaříme ve studené vodě. Po uvaření vyndáme maso, necháme vychladit, a společně necháme i vývar z uzeného, který poté použijeme.
Mezitím si nakrájíme na kostky rohlíky, které pak dáme do vychladlého vývaru. Vychladlé maso nakrájíme také na kostky a přidáme k rohlíkům. Bylinky - libeček nebo majoránku nasekáme a přidáme ke směsi. Pak přidáme buď celá vejce nebo žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Těsto vylijeme na předem vymazaný plech. Řežábek pečeme do středního zhnědnutí. Po upečení necháme vychladnout, a nakrájíme na kostky.
Řežábek podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou brambory, kaše nebo jen zeleninový salát.