Reveňový kompot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

skořice
3-4 lžíce cukr krupice
2 lžíce citronová šťáva
800 g reveň
300 ml třešňová šťáva
na ozdobu
4 lístky máta
150 ml kysaná smetana
1 balíček vanilkový cukr
3 kapky vanilkové aroma
příloha
12 ks cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Reveň očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky.

  2. Do hrnce nalijeme třešňovou šťávu a přivedeme ji k varu. Vsypeme reveň a asi na 8 minut podusíme. Kompot ochutíme citronovou šťávou, skořicí i cukrem, odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Kysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vanilkovou esencí.

  4. Reveňový kompot rozdělíme do misek, obložíme cukrářskými piškoty a každou porci ozdobíme kopečkem vanilkové smetany a lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy