Reveňový kompot recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- skořice 3-4 lžíce cukr krupice 2 lžíce citronová šťáva 800 g reveň 300 ml třešňová šťáva na ozdobu 4 lístky máta 150 ml kysaná smetana 1 balíček vanilkový cukr 3 kapky vanilkové aroma příloha 12 ks cukrářské piškoty
Postup Reveňový kompot recept
Postup přípravy receptu
-
Reveň očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky.
Do hrnce nalijeme třešňovou šťávu a přivedeme ji k varu. Vsypeme reveň a asi na 8 minut podusíme. Kompot ochutíme citronovou šťávou, skořicí i cukrem, odstavíme a necháme vychladnout.
Kysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vanilkovou esencí.
Reveňový kompot rozdělíme do misek, obložíme cukrářskými piškoty a každou porci ozdobíme kopečkem vanilkové smetany a lístkem máty.