Reveňové pyré s jogurtovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 1 lžíce cukr moučka 6 plátků želatina 0 l bílé víno 2 balíčky vanilkový cukr 2 lžíce citronová šťáva 0 l smetana ke šlehání 175 g nízkotučný jogurt 100 g jahoda 750 g reveň
Postup Reveňové pyré s jogurtovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Reveň omyjeme, odřízneme konce, utvoříme svazečky, nakrájíme na půlcentimetrové kousky.
Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme v ovocném pyré. Osladíme a ochutíme vínem.
Pyré při vychlazování občas zamícháme, vlažné naplníme do misky, přiklopíme a zcela vychladíme.
Jahody opatrně omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Krátce před ztuhnutím položíme doprostřed pyré, aby se částečně ponořily.
Jogurt, vanilkový a moučkový cukr smícháme, cukr rozpustíme. Ušleháme tuhou šlehačku, jogurt do ní vmícháme krátce před podáváním.
Reveňové pyré s jogurtovým krémem podle fantazie ozdobíme a můžeme podávat.