Reveňové pyré s jogurtovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
200 g cukr
1 lžíce cukr moučka
6 plátků želatina
0 l bílé víno
2 balíčky vanilkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
0 l smetana ke šlehání
175 g nízkotučný jogurt
100 g jahoda
750 g reveň
Postup Reveňové pyré s jogurtovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Reveň omyjeme, odřízneme konce, utvoříme svazečky, nakrájíme na půlcentimetrové kousky.
Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme v ovocném pyré. Osladíme a ochutíme vínem.
Pyré při vychlazování občas zamícháme, vlažné naplníme do misky, přiklopíme a zcela vychladíme.
Jahody opatrně omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Krátce před ztuhnutím položíme doprostřed pyré, aby se částečně ponořily.
Jogurt, vanilkový a moučkový cukr smícháme, cukr rozpustíme. Ušleháme tuhou šlehačku, jogurt do ní vmícháme krátce před podáváním.
Reveňové pyré s jogurtovým krémem podle fantazie ozdobíme a můžeme podávat.