Reveňové pyré s jogurtovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
1 lžíce cukr moučka
6 plátků želatina
0 l bílé víno
2 balíčky vanilkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
0 l smetana ke šlehání
175 g nízkotučný jogurt
100 g jahoda
750 g reveň

Postup přípravy receptu

  1. Reveň omyjeme, odřízneme konce, utvoříme svazečky, nakrájíme na půlcentimetrové kousky.

  2. Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme v ovocném pyré. Osladíme a ochutíme vínem.

  3. Pyré při vychlazování občas zamícháme, vlažné naplníme do misky, přiklopíme a zcela vychladíme.

  4. Jahody opatrně omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Krátce před ztuhnutím položíme doprostřed pyré, aby se částečně ponořily.

  5. Jogurt, vanilkový a moučkový cukr smícháme, cukr rozpustíme. Ušleháme tuhou šlehačku, jogurt do ní vmícháme krátce před podáváním.

  6. Reveňové pyré s jogurtovým krémem podle fantazie ozdobíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy