Řeřichová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 30 g máslo 75 g řeřicha 200 ml smetana 30 g mouka hladká - - pepř mletý 1 ks šalotka - - oříšek muškátový 800 ml vývar zeleninový
Postup Řeřichová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Řeřichu nakrájíme na kousky, stejně jako šalotku. Tu necháme zesklovatět na másle, zaprášíme moukou a když je opražená dozlatova, zalijeme vývarem a rozšleháme dohladka. Vaříme asi 20 minut. Řeřichu také necháme povařit a do vývaru přidáme polovičku smetany, všechno důkladně rozšleháme na kaši a dochutíme solí a pepřem. Zbylou smetanu ušleháme dotuha a polévku jí zdobíme na talíři, sypeme zbytkem řeřichy.