Řeřichová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
30 g máslo
75 g řeřicha
200 ml smetana
30 g mouka hladká
- - pepř mletý
1 ks šalotka
- - oříšek muškátový
800 ml vývar zeleninový

Postup přípravy receptu

  1. Řeřichu nakrájíme na kousky, stejně jako šalotku. Tu necháme zesklovatět na másle, zaprášíme moukou a když je opražená dozlatova, zalijeme vývarem a rozšleháme dohladka. Vaříme asi 20 minut. Řeřichu také necháme povařit a do vývaru přidáme polovičku smetany, všechno důkladně rozšleháme na kaši a dochutíme solí a pepřem. Zbylou smetanu ušleháme dotuha a polévku jí zdobíme na talíři, sypeme zbytkem řeřichy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy