Republikánské maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kostek cukr
sůl
30 g máslo
1 ks cibule
2 dl pivo
20 dkg žampiony
2 ks bobkový list
0 lžiček plnotučná hořčice
1 lžička hladká mouka
1 ks smetana ke šlehání
250 g hovězí zadní
1 špetka sušený tymián
250 g vepřové plecko
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové i hovězí maso očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony nebo jiné houby očistíme a taktéž nakrájíme, připravíme si veškeré bylinky a ostatní suroviny.

  2. Cibuli osmažíme na rozpáleném másle, přidáme maso a osmahneme ze všech stran. Přidáme cukr, hořčici, koření, sůl a poprášíme moukou. Maso podlijeme pivem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme houby. Na závěr vmícháme k republikánskému masu šlehačku a necháme chvíli prohřát. Před podáváním vyndáme bobkový list.

  3. Republikánské maso chutná nejlépe s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy