Republikánské maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 kostek cukr sůl 30 g máslo 1 ks cibule 2 dl pivo 20 dkg žampiony 2 ks bobkový list 0 lžiček plnotučná hořčice 1 lžička hladká mouka 1 ks smetana ke šlehání 250 g hovězí zadní 1 špetka sušený tymián 250 g vepřové plecko mletý černý pepř
Postup Republikánské maso recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové i hovězí maso očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony nebo jiné houby očistíme a taktéž nakrájíme, připravíme si veškeré bylinky a ostatní suroviny.
Cibuli osmažíme na rozpáleném másle, přidáme maso a osmahneme ze všech stran. Přidáme cukr, hořčici, koření, sůl a poprášíme moukou. Maso podlijeme pivem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme houby. Na závěr vmícháme k republikánskému masu šlehačku a necháme chvíli prohřát. Před podáváním vyndáme bobkový list.
Republikánské maso chutná nejlépe s knedlíkem.