Rendlíkové hovězí maso s brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- brambory 0.3 šálku cibule 0.5 šálku mrkev 0.5 kg hovězí maso 0.5 šálku řapíkatý celer podle chuti sůl na obalení 1 lžíce hladká mouka
Postup Rendlíkové hovězí maso s brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kostky, obalíme v mouce a orestujeme na oleji. Pak maso zalijme malým množstvím teplé vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Průběžně podle potřeby podléváme vodou.
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev na kolečka, brambory na kostičky a celer na proužky. Odebereme požadované množství. Zvlášť orestujeme na cibulce mrkev, celer, brambory a zalijeme vodou. Vaříme asi 10 minut.
Zeleninu přidáme k téměř měkkému masu a dusíme společně asi 10 minut, až jsou maso i brambory uvařené. Maso ochutíme solí.
Rendlíkové hovězí maso s brambory podáváme s kukuřičným chlebem.