Rendlíkové hovězí maso s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

brambory
0.3 šálku cibule
0.5 šálku mrkev
0.5 kg hovězí maso
0.5 šálku řapíkatý celer
podle chuti
sůl
na obalení
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kostky, obalíme v mouce a orestujeme na oleji. Pak maso zalijme malým množstvím teplé vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Průběžně podle potřeby podléváme vodou.

  2. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev na kolečka, brambory na kostičky a celer na proužky. Odebereme požadované množství. Zvlášť orestujeme na cibulce mrkev, celer, brambory a zalijeme vodou. Vaříme asi 10 minut.

  3. Zeleninu přidáme k téměř měkkému masu a dusíme společně asi 10 minut, až jsou maso i brambory uvařené. Maso ochutíme solí.

  4. Rendlíkové hovězí maso s brambory podáváme s kukuřičným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy