Ředitelské škvarky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 dl mléko
1 kg sádlo na škvarky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové sádlo nakrájíme na větší kousky (asi 3 x 3 cm), osolíme a dáme do pekáče. Přidáme trochu mléka, škvarky pak mají lepší barvu.

  2. Škvarky dáme do trouby vyhřáté na 130 °C. Za občasného míchání škvaříme až do doby, kdy škvarky mají krásnou oranžovou barvu. Po uškvaření ředitelské škvarky vybereme a sádlo scedíme do sklenice. Teplota je nízká proto, aby se sádlo nepřipalovalo a mělo hezkou barvu.

  3. Ředitelské škvarky se hodí k čerstvému chlebu a nakládané okurce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy