Rebarborová žemlovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 lžic cukr
2 ks vejce
500 ml mléko
30 g rozinky
7 ks rohlík
500 g rebarbora
2 lžičky máslo na smažení
2 lžíce rozpuštěné máslo
3 lžíce mleté ořechy
1 balíček skořicový cukr
Postup Rebarborová žemlovka recept
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Orestujeme ji troše másla s cukrem. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme v mléce s rozšlehanými žloutky a pokládáme do zapékací mísy.
Na vrstvu rohlíků vytvoříme vrstvu rebarbory, zasypeme rozinkami, ořechy a vše zasypeme skořicovým cukrem. Další vrstvu vytvoříme opět z rohlíků, následně rebarboru a tak dále.
Připravenou žemlovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Zatím připravíme sníh z bílků, kterým potřeme povrch žemlovky těsně před dopečením. Ještě chvíli pečeme dozlatova.
Podáváme teplé i studené.