Rastattský květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 špetky sůl
50 g máslo
6 ks brambory
2 ks žloutek
0.3 l mléko
3 ks cibule
2-3 špetky mletý pepř
30 g hladká mouka
2 dl zakysaná smetana
1 lžička mletá paprika
150 g tvrdý sýr
1 ks velký květák

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně omyté neloupané brambory uvaříme v osolené vodě, až po uvaření je oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.

  2. Květák opereme, rozebereme na růžičky a 10 minut vaříme v osolené vodě.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme a necháme v rozehřátém másle zesklovatět. Zapražíme moukou, podlijeme mlékem, důkladně promícháme, aby se netvořily žmolky. Vmícháme zakysanou smetanu s rozkvedlanými žloutky a lžičkou papriky.

  4. Pekáč vymažeme máslem. Na dno rozložíme vrstvu okapaného květáku, vrstvu brambor, přelijeme omáčkou a posypeme sýrem.

  5. Rastattský květák zapečeme v troubě na 10 - 15 minut při teplotě cca 180 °C.

  6. Rastattský květák rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy