Rastattský květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 špetky sůl 50 g máslo 6 ks brambory 2 ks žloutek 0.3 l mléko 3 ks cibule 2-3 špetky mletý pepř 30 g hladká mouka 2 dl zakysaná smetana 1 lžička mletá paprika 150 g tvrdý sýr 1 ks velký květák
Postup Rastattský květák recept
Postup přípravy receptu
-
Důkladně omyté neloupané brambory uvaříme v osolené vodě, až po uvaření je oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
Květák opereme, rozebereme na růžičky a 10 minut vaříme v osolené vodě.
Oloupanou cibuli nakrájíme a necháme v rozehřátém másle zesklovatět. Zapražíme moukou, podlijeme mlékem, důkladně promícháme, aby se netvořily žmolky. Vmícháme zakysanou smetanu s rozkvedlanými žloutky a lžičkou papriky.
Pekáč vymažeme máslem. Na dno rozložíme vrstvu okapaného květáku, vrstvu brambor, přelijeme omáčkou a posypeme sýrem.
Rastattský květák zapečeme v troubě na 10 - 15 minut při teplotě cca 180 °C.
Rastattský květák rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod.