Řapíkový celer se sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 0.5 plechovky sterilovaná kukuřice 150 g eidam (45%) 1 svazek řapíkový celer podle chuti směs bylinek
Postup Řapíkový celer se sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Řapíkový celer bez listů nakrájíme na kousky, snažíme se dodržet stejnou délku. Kousky celeru uvaříme v mirně osolené vodě doměkka, bude stačit 5 - 6 minut. Scedíme a necháme okapat.
Máslo necháme roztopit a trochu vychladnout, celer jím v zapékací míse pokapeme. Přidáme scezenou kukuřici a nastrouhaný tvrdý sýr. Nakonec bohatě posypeme bylinkami - sušenými i čerstvými, podle toho, co máme k dispozici.
Troubu rozehřejeme na střední teplotu a zapékáme, dokud se sýr neroztaví. Na okrajích by měl být trochu zlatavý.
Řapíkový celer se sýrem podáváme ihned.