Řapíkový celer se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
0.5 plechovky sterilovaná kukuřice
150 g eidam (45%)
1 svazek řapíkový celer
podle chuti
směs bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkový celer bez listů nakrájíme na kousky, snažíme se dodržet stejnou délku. Kousky celeru uvaříme v mirně osolené vodě doměkka, bude stačit 5 - 6 minut. Scedíme a necháme okapat.

  2. Máslo necháme roztopit a trochu vychladnout, celer jím v zapékací míse pokapeme. Přidáme scezenou kukuřici a nastrouhaný tvrdý sýr. Nakonec bohatě posypeme bylinkami - sušenými i čerstvými, podle toho, co máme k dispozici.

  3. Troubu rozehřejeme na střední teplotu a zapékáme, dokud se sýr neroztaví. Na okrajích by měl být trochu zlatavý.

  4. Řapíkový celer se sýrem podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy