Ramonův dhál recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 hrnek voda
5 ks rajče
1 hrnek červená čočka
podle chuti
4 stroužky česnek
sůl
0 lžiček kurkuma
2 špetky římský kmín
1 lžička hořčičné semínko
1 lžička garam masala
podle potřeby
2-3 lžíce olej

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou červenou čočku dáme do hrnce s hrnkem vody, kořením garam masala a kurkumou. Vaříme asi 10 minut, dokud čočka nezměkne (je uvařená rychle).

  2. Mezitím si rozčtvrtíme cibule a nakrájíme ji na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  3. Cibuli zesklovatíme v rozpáleném oleji nebo na přepuštěném másle s hořčičným semínkem a římským kmínem. Dále přidáme nakrájený česnek, osmahneme a vmícháme nakrájená rajčata nebo jednu plechovku krájených rajčat. Dusíme doměkka a nakonec promícháme s čočkou.

  4. Ramonův dhál podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy