Rakouská bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 ks vejce
150 g máslo
125 ml mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
tuk na vymazání
citrónová kůra
strouhanka na vysypání
400 g bramborová moučka
jemně mleté mandle
Postup Rakouská bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo ušleháme s cukrem, vejci, strouhanou citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem. Potom už jen vmícháme bramborovou moučku s práškem do pečiva a mléko.
Bábovkovou formu vymažeme másle a vysypeme strouhankou smíchanou s mletými mandlemi. Těsto do formy nalijeme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.
Upečenou vyklopíme a pocukrujeme.